sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Vaniljainen omena-marcarponepiiras

Häivähdys kaurakeksien makua ja täytteen ihanan samettinen koostumus... Nämä ajatukset tulivat ensimmäisenä mieleeni tätä leivonnaista maistellessa. Omenan tilalla voisi toimia myös mustikka.
Ehdottomasti kokeilun arvoinen ohje.



150 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 ½ dl maitoa
1 pss vanhan ajan vaniljakastikeainesta
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
400 g omenoita
1 ½ rkl siirappia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.

Sekoita kastikejauhe vispilällä maidon joukkoon ja anna sen tekeytyä n. 10 min. Lisää sekaan mascarponejuusto ja levitä täyte pohjan päälle. Asettele omenalohkot täytteelle ja valuta siirappia päälle.

Paista 200 asteessa n. 45 min.

(Ohje MeNaiset-lehdestä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti