lauantai 21. kesäkuuta 2014

Raparperi-tiramisu

Tämä raikas kakku pääsi meillä juhannuspöytään.





Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
1 1/2 dl omenatäysmehua tai vahvaa kahvijuomaa
2 rkl mantelilikööriä

Raparperitäyte
1 l (400 g) raparperipaloja
1/2-1 dl vettä
1 dl sokeria

Täyte
1 tlk (2 dl) vispikermaa
2 rs (à 200 g) vaniljatuorejuustoa
1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
3 rkl sokeria

Pinnalle
1-2 tl kanelia

Valmista ensin raparperitäyte. Keitä raparperia, vettä ja sokeria noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Anna jäähtyä kylmäksi. (Hillokkeen voit tehdä jo edellisenä päivänä.)

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.

Kumoa paistunut torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi pois. Leikkaa torttulevy kahteen osaan. Nosta alimmaiseksi tuleva levy suoraan tarjoiluvadille.
Sekoita mehu tai kahvi ja likööri. Kostuta pohjalevy seoksella.

Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon tuorejuustot, jogurtti ja sokeri.
Levitä alimmalle torttulevylle puolet raparperitäytteestä ja noin 1/3 juustoseoksesta. Nosta päälle seuraava torttulevy ja kostuta se. Levitä pinnalle raparperitäyte. Lusikoi loppu juustoseos muovipussiin ja leikkaa kulmaan pieni aukko. Pursota juustoseos kakun päälle pieninä nokareina.

Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa yön yli. Sirottele pinnalle kanelia.


(K-ruoka.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti