tiistai 3. kesäkuuta 2014

Pätkis-suklaakakku

Mukavasti minttusuklaan makuinen täytekakku syntymäpäiväjuhliin.
Kuorrute näyttää keltaiselle, mutta väri syveni yön aikana ja näytti aamulla oranssille, kuten sen pitikin.






Pohja

6 munaa
2 ½ dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2  tl leivinjauhetta
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta

Täyte

5 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 tl vaniljasokeria
2 pussia (280 g ) Pätkiksiä
sokeria maun mukaan

Kuorrute

5 dl vispikermaa
n. 1 dl vaniljakreemijauhetta
oranssia pastaväriä


Reunat


n. 1 ½ prk vohvelisuklaarullia




Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon.
 Paista voidellussa ja tummalla kaakaolla leivitetyssä irtopohjavuokassa (halkaisija 26 cm) 175 asteessa n. 45 min.

Anna pohjan jäähtyä. Halkaise se kolmeen osaan.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata pätkikset mikrossa pieni hetki kerrallaan. Pätkikset eivät sula tasaiseksi, kuten tavallinen suklaa, vaan niistä tulee vain pehmeitä. Sekoita sulaneet pätkikset tuorejuustoon.
Lisää noin kolmasosa kermavaahdosta joukkoon ja sekoita melko voimakkaasti seos tasaiseksi. Kääntele loppu kermavaahto kevyesti joukkoon.
Mausta vaniljasokerilla ja halutessasi lisää sokeria maun mukaan.

Käytä reilusti yli puolet  täytteestä kakun täyttämiseen. Levitä loput kakun reunoille ja päälle. Tee päällisestä hieman pallomaisen pyöreä täytteen avulla.

 Lyhennä vohvelisuklaarullia kakun reunan korkuisiksi. Asettele rullat kiertämään kakun reunaa. Sido lopuksi kakun ympärille nauha.

Vaahdota kuorrutukseen tuleva vispikerma. Lisää vaniljakreemijauhe ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon pastaväriä cocktailtikun avulla (pyyhkäise väriä sähkövatkaimen vispilään), jotta saat halutun värisävyn.
Pursota päälle ruusuja kuusisakaraisella tyllalla.

5 kommenttia:

  1. Wau mikä kakku!! Ja varmasti myös hyvänmakuinen!! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis kakku ja varmasti herkullinen :)
    Olen myös huomannut että pätkikset sulavat vähän hassusti ja menevät helposti piloille jos ei kokoajan sulatuksen aikana sekoita.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille!
    Ihan mukavan makuinen kakku tästä tuli ja näytti maistuvan hyvin toisillekin :)

    VastaaPoista
  4. ihanan näköinen kakku, pitääpä kokeilla joskus :)

    VastaaPoista