lauantai 19. huhtikuuta 2014

Jäädytetty suklaajuustokakku

Tämän kakku kulkee myös nimellä  Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku.

Muista, että kakun pitää siis ehtiä jäätyä pakkasessa yön yli!



Pohja:

9 suurta grahamkeksiä
35 g voita

Täyte:

200 g tummaa suklaata
200 g Philadelphia-juustoa
150 g sokeria (1,8 dl)
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa (erota valkuaiset ja keltuaiset)
2 1/2 dl kuohukermaa
(100 g pekaanipähkinöitä)
koristeeksi suklaarouhetta

Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Voit laittaa pohjalle ensin pohjan kokoisen voipaperin, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta.

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita juusto ja 100 g sokeria (noin desilitra). Lisää vanilliinisokeri.
Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen (säilytä valkuaiset). Sekoita joukkoon suklaa.
Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa, puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista ja lisää seos juusto-suklaamassaan.
Vatkaa kerma toisessa astiassa vaahdoksi ja lisää seokseen. Tässä vaiheessa voit lisätä halutessasi pähkinät tai voit säästää ne koristeeksi.
Kaada seos vuokaan grahamkeksipohjan päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla tai foliolla. Pidä yön yli pakastimessa. Ota kakku pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

(Kakkujen kuningattaret-kirja)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti