sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Suklaahippumuffinit

Olin silpunnut hieman liikaa suklaata täytekakun täytteitä varten, joten täytyi keksiä jotain käyttöä niille :) Mikäpä olisi parempaa kuin muffinit ja reilusti suklaahippusia taikinassa...





(16 isoa muffinia)

4 munaa
3 dl sokeria
150 g voita
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
200 g tummaa suklaata rouhittuna

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kaada maito sulatettuun rasvaan. Saat samalla jäähdytettyä voin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen nesteen kanssa taikinaan.
Sekoita lopuksi suklaarouhe taikinan joukkoon.

Jaa taikina isoihin muffinivuokiin uunipellin päälle.
Paista 200 asteessa n. 15-20 min.

Koristele halutessasi esim. sulatetulla suklaalla.



(Taikinan ohje ilman suklaata Kotiruoka-kirja)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti