lauantai 8. helmikuuta 2014

Mokkapalat

Perinteisiä mokkapaloja...


Pohja:
150 g voita
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

Kuorrutus:
50 g voita
4 dl tomusokeria
4 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Sulata rasva ja laita jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan.
Sekoita joukkoon voisula.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Sulata kuorrutusta varten voi, sekoita muut aineet keskenään, sekoita seos voisulan joukkoon.
Levitä kuorrutus nopeasti vielä lämpimän pohjan päälle (kuorrute jähmettyy nopeasti) ja ripottele heti pinnalle nonparelleja.
Paloittele jäähtyneenä.
(Kotiruoka-kirja)












































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti