torstai 17. lokakuuta 2013

Banoffee-mokkakakku

Huomasin, etten ollut tätä kakkua vielä tänne postannutkaan...


6 munan sokerikakkupohja

Kostutukseen:
vaniljasokeri-maitoseosta

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa
4-5 banaania
1 prk (2½ dl) Flora Vispiä
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
1 pötkö valkoista marsipaania

2 prk (2½ dl) Flora Vispiä
1-2 pss cappuccino-juomajauhetta
sokeria maun mukaan

Valmista kakkupohja jo täyttöä edeltävänä päivänä.


Irrota etiketit maitopurkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. Anna purkin jäähtyä ennen avaamista.

Jaa kakkupohja täyttöpäivänä kolmeen osaan. Kostuta ne vanilja-maidolla.
Jaa toffee molemmille pohjille. Viipaloi banaaneja toffeen päälle ja lopuksi vaahdotettu vaniljasokerilla maustettu vispikerma banaanien päälle.

Kauli marsipaani ja aseta kakun laelle.
Valmista cappuccinokerma vaahdottamalla vispikerma ja lisäämällä sen joukkoon kahvijauhetta sekä sokeria. Tarkista maku.
Sipaise kermaa ohuelti kakun sivuille, jotta pursotukset tarttuvat siihen. Pursota reunat ja siisti myös marsipaanin reuna piilottamalla se pursotuksilla.

Koristele kakun pinta vielä haluamallasi tavalla. Kuvassa on sokerimassakukkia.

2 kommenttia:

  1. Oi, tämä onkin varmasti tosi herkullinen täyte!
    En ole ollenkaan tajunnutkaan, että voisi kakun väliin laittaa. "Tavallista" Banoffeeta olen kyllä kokeillut. =)

    VastaaPoista
  2. Toimii tosiaan hyvin myös kakun täytteenä :)

    VastaaPoista