torstai 1. elokuuta 2013

Mustikkamarmoroitu rahka-juustokakku

Kauden marjat ovat olleet pääosissa viime postauksissani ja niin tälläkin kertaa. Nyt kokeilin keväällä Pirkassa ollutta reseptiä.


Pohja
1/2 pkt (à 400 g)digestivekeksejä
75 gvoita
Täyte
2 prk (à 250 g)maitorahkaa
1 rs (180 g)maustamatonta tuorejuustoa
1 dlvispikermaa
1 1/2 dlsokeria
3kananmunaa
1/2 dlmaissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 tlvanilliinisokeria
2 rklsitruunanmehua
Pinta
1 dlmustikoita (pakaste)
3/4 rklsokeria

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
 
Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.

Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.

Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkamarmoroitu juustokakku jääkaappikylmänä.

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis kakku!! Ihan kuin sydämiä menisi jonossa!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Täytyy ensi kerralla laittaa vähän pienempiä marjanökkösiä, niin saa vielä siistimmän :)

    VastaaPoista